Notícias recientes

El TSXG condena a una empresa por no respetar el derecho a la desconexión digital.

La trabajadora recibió correos electrónicos de forma reiterada fuera del horario de trabajo y estando de baja. Los magistrados del alto tribunal gallego recuerdan que el derecho a la desconexión digital “exige que no se reciban comunicaciones de la empresa fuera del tiempo de trabajo”, por lo que advierten que “no se cumple con ese derecho por el hecho de que la persona trabajadora no tenga el deber de responder a las comunicaciones recibidas fuera del tiempo de trabajo de manera más o menos inmediata”. Además, añaden que, a mayor abundancia, “la causa de la incapacidad temporal era un trastorno de ansiedad y, por lo tanto, una dolencia psíquica, lo cual agrava la injerencia en el derecho a la integridad moral, a la vista de la intranquilidad que supone recibir correos de la empresa durante esa situación de incapacidad temporal”.

Data publicación: 03/07/2025

El TEAC fija un nuevo criterio sobre la deducibilidad en IRPF de los gastos de los vehículos profesionales

El TEAC fija un nuevo criterio sobre la deducibilidad en IRPF de los gastos de los vehículos profesionales, como combustible, mantenimiento, aparcamiento o amortización. El organismo concluye que este tipo de vehículos como las furgonetas que utilizan los albañiles, fontaneros, pintores y otros profesionales están afectos casi de forma automática a la actividad empresarial y que, por tanto, sus gastos son deducibles. En el caso de que Hacienda rechace que se desgraven los gastos al considerar que los contribuyentes utilizan estos vehículos para cuestiones personales será la propia Agencia Tributaria la que tenga que demostrar el uso particular.

Data publicación: 01/07/2025

En cuestión de dos meses se dará una "batalla global" contra todo el sistema tributario español.

El bufet d'advocats internacional Amsterdam & Partners ha posat el focus sobre Hisenda i assegura que les primeres denúncies arribaran davant la justícia europea de manera imminent. Entre els arguments que indiquen per portar els tribunals al fisc són el sistema d'incentius dels inspectors d'Hisenda per practicar regularitzacions i que, si al final el contribuent acaba tenint la raó, no tornen. També, el mal ús de les dades privades que es fa de les persones i l'intercanvi d'informació sobre aquestes dades entre administracions i entitats, cosa que ja ha posat una queixa davant l'OCDE, així com amb la publicació de la llista negra de morosos.

Data publicación: 26/06/2025

El Gobierno plantea la modificación de la jubilación flexible para incentivar el retraso voluntario de la jubilación

El Govern planteja la modificació de la jubilació flexible per incentivar el retard voluntari de la jubilació i proposa elevar la forquilla de la jornada parcial exigida. En termes generals, la proposta que ha traslladat el departament de la ministra Elma Saiz als agents socials a la mesa de negociació de Seguretat Social, planteja d'una banda un enduriment de la jornada parcial exigida per poder acollir-se a la jubilació a canvi, que passarà de ser d'entre el 25% i el 75% a entre el 40% i el 80% de la jornada, 20% en funció de les hores que es compleixin, addicional a la part de pensió que correspon compatibilitzar. A més, com a novetat, es podran accedir a aquesta modalitat de retir els treballadors autònoms. Com a novetat, la Seguretat Social planteja una incompatibilitat parcial de la jubilació flexible amb la nova jubilació demorada.

Data publicación: 19/06/2025

La AEAT pone en marcha ‘Censos Web’, un servicio de ayuda para agilizar las altas de actividad de los emprendedores.

Aquesta iniciativa, prevista al Pla Estratègic de l'Agència 2024-2027, s'emmarca en la línia Right from the start de l'OCDE, que planteja la implementació de mesures per facilitar el compliment dels emprenedors des del mateix començament de la seva activitat. 'Censos Web' incorpora un cercador que permet seleccionar l'activitat juntament amb el codi. A més, ofereix avisos explicatius en determinats casos per facilitar que aquesta selecció sigui correcta.

Data publicación: 17/06/2025

Las liquidaciones del impuesto de plusvalía municipal son recurribles, incluso cuando ya sean firmes

Les liquidacions de l'impost de plusvàlua municipal són recurribles, fins i tot quan siguin fermes, sempre que el contribuent pugui demostrar que l'immoble no va augmentar de valor en l'operació. Es tracta d'una qüestió que podria afectar milers de contribuents, i que ha quedat així establerta per una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Cantàbria de l'abril passat. La sentència correspon al cas d'un contribuent que va sol·licitar la devolució com a ingressos indeguts de l'IIVTNU que havia pagat per la transmissió d'un immoble el 2021. L'Ajuntament de Santander va denegar aquesta sol·licitud, al·legant que la liquidació de l'impost ja era ferma. Tot i això, el contribuent va recórrer la decisió, aportant les escriptures de l'herència i els documents de la compravenda que acreditaven que, lluny d'haver-se incrementat, el valor de l'immoble havia caigut.

Data publicación: 12/06/2025

La Fiscalía del Supremo rechaza la posibilidad de una indemnización por despido superior a la tasada.

El 16 de juliol el Suprem es pronunciarà sobre si les indemnitzacions addicionals per acomiadament improcedent, superiors al màxim que estableix l'ET, tenen cabuda amb les regles de joc espanyoles. L'informe de la Fiscalia del Suprem fa referència a la doctrina fixada pel TS: “Tal doctrina l'ha assegut a la STS del Ple, de 19-12-2024 rebutjant així la possibilitat que, per la via de l'article 10 del Conveni 158 de l'OIT, es pugui fixar una indemnització per acomiadament”. Matisa i subratlla que aquesta possibilitat està tancada “tret de casos excepcionals on concorrin altres elements que justifiquin una indemnització addicional per danys i perjudicis (ex. vulneració de drets fonamentals, discriminació, etc.), que anirien per una altra via legal i no com a complement a la indemnització per improcedència”.

Data publicación: 10/06/2025

El nuevo impuesto mínimo del 15% complementario al Impuesto de Sociedades deberá abonarse entre el 1 y el 25 de julio de 2026.

El Ministeri d'Hisenda ha sotmès a audiència pública fins al 24 de juny l'Ordre que aprova el model per pagar el tribut, que fixa el mode de presentació (per via electrònica) i els terminis. Aquesta Ordre ministerial aprova tres models; el 240 perquè les companyies informin Hisenda quina entitat del grup serà l'encarregada de presentar la declaració informativa de l'impost; el model 241 per ja sí, presentar aquesta declaració informativa; i el 242 per a l'autoliquidació del gravamen. Un cop passat aquest primer any, els terminis canvien per a la resta dexercicis.

Data publicación: 05/06/2025
Top

Este sitio web utiliza  cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios según sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí.